06 19 303 395 info@auramill.nl
U zit eraan te denken om een nieuw overkapping te laten plaatsen. Alleen twijfelt u nog: een aluminium overkapping of een houten overkapping? Een overkapping is extreem belangrijk om u en uw bezittingen te beschermen tegen weer en wind. Daarom is het goed om te overwegen wat de voors en tegens zijn van verschillende soorten overkapping materialen. In dit artikel leggen wij u de voor- en nadelen voor van zowel aluminiumoverkappingen als houten daken, zodat u een goedgeïnformeerde beslissing kunt maken als het aankomt op het plaatsen van uw nieuwe overkapping.

Voordelen aluminium overkappingen
aluminium overkappingen vallen onder de categorie metalen daken, net zoals daken van koper en zink. Het voordeel van metalen daken is dat zij relatief een lange levensduur hebben en makkelijk in het onderhoud zijn. Bovendien zijn ze bijzonder flexibel, vooral aluminium overkappingen. Dankzij deze flexibiliteit lenen aluminium overkappingen zich goed voor daken met bijzondere vormen.

Nadelen aluminium overkappingen
Een nadeel van aluminium overkappingen is dat zij binnen de categorie metalen daken de kortste levensduur hebben. Waar zinken daken een levensduur hebben van 100 jaar, is dat bij aluminium overkappingen minder: rond de 50 jaar.

Voordelen houten daken
Er zijn vele voordelen aan kiezen voor houten daken. Zo is hout een zeer isolerend materiaal. De isolerende eigenschappen van hout zijn maar liefst 1770 keer hoger dan die van aluminium overkappingen. Dat scheelt ook weer in de stookkosten. Daarnaast is hout gebruiken goed voor het milieu, aangezien het goed te recyclen is en biologisch afbreekbaar. Bovendien houden veel mensen van de rustieke, warme uitstraling van houten daken.

Nadelen houten daken
Een nadeel van houten daken ten opzichte van aluminium daken is dat ze vatbaarder zijn voor schimmels en ongedierte, aangezien het een natuurproduct is. Hout heeft een meer rustieke uitstraling dan aluminium, dus past misschien minder goed bij woningen en tuinen die een meer moderne look hebben.

Chat openen
1
Hallo, kunnen wij je helpen?