06 19 303 395 info@auramill.nl
Een terrasoverkapping is een goed idee als u meer uit uw tuin wilt halen. Dankzij een terrasoverkapping kunt u het hele jaar door van uw tuin genieten. Het biedt aangename schaduw in de hete zomermaanden en houdt in de koudere tijden van het jaar juist wind en regen tegen. Daarnaast geeft een terrasoverkapping een luxueuze uitstraling aan iedere tuin. Er zijn vele soorten terrasoverkappingen waaruit u kunt kiezen. Wij hebben hier voor u een overzicht op een rij gezet.

1. Houten terrasoverkapping

Veel mensen kiezen voor de houten terrasoverkapping. Dit met name omdat hout een veelzijdig materiaal is dat aan vrijwel alle wensen kan worden aangepast. Bovendien is hout een natuurlijk materiaal, wat maakt dat een houten terrasoverkapping een prettige overgang is van uw woning naar uw tuin. U kunt hierbij kiezen uit bijvoorbeeld hardhout, eiken, grenen of geïmpregneerd vuren. Aangezien hout zwaarder is dan aluminium, is het wel aan te raden om niet in uw eentje de houten terrasoverkapping te plaatsen. Laat dit liever doen door een professional of schakel hulp in.

2. Aluminium terrasoverkapping

Een andere populaire vorm van terrasoverkapping is de aluminium variant. Een aluminium terrasoverkapping geeft een mooie, strakke, moderne uitstraling in uw tuin. Wanneer u kiest voor een aluminium terrasoverkapping met poedercoating, kan uw terrasoverkapping voor een zeer lange tijd meegaan. Daarnaast is aluminium licht van gewicht en flexibel om mee te werken. Een aluminium terrasoverkapping heeft doorgaans minder onderhoud nodig dan een houten terrasoverkapping.

3. Het prieel

Het verschil tussen een terrasoverkapping en een prieel, is dat een terrasoverkapping tegen de woning aan geplaatst staat, terwijl een prieel los van het huis op een bepaalde plek in de tuin staat. Als u een kleinere tuin heeft, is een prieel waarschijnlijk minder geschikt. Maar in een grotere tuin geeft een prieel een zeer bijzondere uitstraling.

Aura heeft een wijde selectie terrasoverkappen, als u meer wilt weten over de verschillende producten, neem dan vandaag nog contact met ons op!

Chat openen
1
Hallo, kunnen wij je helpen?