06 19 303 395 info@auramill.nl
Heeft u interesse in een tuin overkapping voor uw huis? Dan zijn er een aantal opties om uit te kiezen. Verreweg de meeste mensen kiezen of voor een houten tuin overkapping, of voor een aluminium terrasoverkapping. Beiden hebben zo zijn voordelen. In dit artikel gaan wij dan ook wat diepe in de voordelen van een aluminium terrasoverkapping:

1. Een strak design en lange levensduur voor uw tuin overkapping

Eén van de grote voordelen van een aluminium overkapping is dat het een sterke constructie heeft op een klein oppervlakte. Hierdoor krijgt het niet alleen een strakke uitstraling, maar gaat het ook nog eens heel lang mee. Een tuin overkapping met een aluminium constructie heeft dan ook erg weinig onderhoud. Omdat het frame relatief smal en erg stevig is, kan je maximaal genieten van de omgeving. Een aluminium terrasoverkapping heeft over het algemeen minder pilaren nodig, waardoor je grotere oppervlakten zonder gezichtsbelemmering krijgt. Ideaal, voor grote ramen of een mooie doorloop.

2. Uw terrasoverkapping het hele jaar gebruiken

Een aluminium overkapping is heel veelzijdig te gebruiken. Zo kan je het als veranda gebruiken. Maar het is ook mogelijk om het af te dichten, en een terrasoverkapping te creëren die het hele jaar door te gebruiken is. Dus ook in de winter! Op die manier maak je eigenlijk een wintertuin waar je het hele jaar door prettig in kan zitten, en zelfs planten houden. Natuurlijk zijn er nog heel veel andere mogelijkheden zoals opstellingen met terraswarmers, schuifpuien en nog veel meer. Dit is dan ook de kracht van een tuin overkapping, het kan geheel ontworpen worden naar uw wensen.

3.Aluminium of houten tuin overkapping?

Alhoewel een houten tuin overkapping en een aluminium terrasoverkapping in essentie dezelfde functies kunnen bekleden, bieden ze beiden een compleet ander karakter en verschillende mogelijkheden. Het zal uiteindelijk neer komen op een persoonlijke smaak, gecombineerd met de mogelijkheden die uw tuin te bieden heeft. Wilt u nou weten wat het beste bij uw huis past, een aluminium of houten tuin overkapping? Kom dan eens langs bij één van onze showrooms voor een persoonlijk en vrijblijvend advies. Wij kunnen u dan direct de mogelijkheden laten zien.

Chat openen
1
Hallo, kunnen wij je helpen?